test

Laatste nieuwsberichten

logo NLG Wifi Bregepop 2016

Voor bregepop mochten wij dit jaar het terrein voorzien van wifi.

&nb


logo NLG Wifi op uw evenement!

Draadloos internet word tegenwoordig steeds meer als basis behoefte gezien, h


Zoeken op nieuwsberichten:

Lost_Frisian

 

Coverband Lost Frisian is in 2008 ontstaan door een idee van zangeres Jessye Greidanus. Na het begeleiden van een jeugddienst in Tzum wilde ze verder in de muziek. Haar broer Sietze en vrienden Anita Hoekstra, Klaas vd Brug en Cornelis Rusticus waren hier meteen voor te vinden.Later voegden Sido Weijer en Tjitske Viëtor zich nog bij de groep en de band was compleet.

De naam Lost Frisian werd bedacht door Klaas. De naam geeft de verbondenheid met Fryslân weer en ook het zwerversbestaan van een muzikant die op het laatst niet meer weet waar hij is.

De jonge band stond gewapend met slechts vijf nummers al op haar eerste festival. Een jaar later ging Lost Frisian een vast samenwerkingsverband aan met Noordmans Licht en Geluid zodat de band zeker wist altijd goed beslagen ten ijs te komen.

Datzelfde jaar had de band na hard werken ook de beschikking over een avondvullend repertoire wat elk jaar grotendeels weer vernieuwd wordt. Lost Frisian speelt ondertussen overal, van kleine dorpshuizen tot feesttenten. Het repertoire bestaat uit een groot aantal dansbare pop en rocknummers en een klein vleugje Nederlandstalig. Ook eigen nummers kunt u zo nu en dan tegenkomen.

Begin 2012 gaf toetseniste/zangeres Tjitske aan na vier jaar de band te willen verlaten om iets anders te gaan doen. In juni van dat jaar kreeg ze met een denderend optreden in een bomvolle feesttent in eigen dorp een prachtig afscheid – met een massaal “Tjitske bedankt” !

Na lang zoeken vond Lost Frisian in Siebren Kuipers een prima opvolger. Siebren is weer een heel andere muzikant dan Tjitske en dat bracht Lost Frisian ook weer nieuwe ideeën.